Backstay Hostel te Gent
Bekijk galerij

Ontwerp: Backstay Concepts bvba

Backstay Hostel te Gent

In het centrum van Gent bevindt zich een monumentaal Art Deco pand waar het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’ zich vestigde, later een cultuurhuis “Backstage” genaamd. Uiteindelijk werd dit, door monumentenzorg beschermde, prachtige gebouw in een nieuw jasje gestoken onder leiding van Backstay Concepts bvba & Upgrade Estate.

Firma Coelembier de eer om 2 ‘eyecatchers’ te mogen uitvoeren, namelijk een ontvangstbalie met draaiwand alsook een centrale bar. De ontvangstbalie kan afgesloten worden door middel van een kastmodule die volledig pivoterend kan worden dichtgedraaid. In open stand doet deze dienst als folderkast. De bar krijgt door zijn esthetische vorm een sterk centraal karakter.

Het materiaalgebruik vormt een perfecte harmonie met het totaalplaatje. De zwarte volkern en laminaat worden gecombineerd met uni-kleuren die het geheel doen kloppen.

De houten letters op de bar werden door de bouwheer handmatig één voor één aangebracht. Deze werden gerecupereerd van een oude drukpers. De donkere laminaat aan de ontvangstbalie doet hier ook dienst als neutrale achtergrond voor het aanbrengen van een prachtige stadsfoto.