Kantoor architecten Trant te Kortrijk
Bekijk galerij

Architecten Trant

Kantoor architecten Trant te Kortrijk

" Make it simple, but significant. (Don Draper)"

Het pand van het kantoor is gelegen op de industriële site Walle in volle ontwikkeling. Het huidige kantoor dient voor de architecten als tussenstop tot ze op de site kunnen verhuizen naar een nieuw gerenoveerd kantoor. Daarom kozen ze voor industriële materialen die mee kunnen verhuizen en op iedere andere locatie kunnen worden ingepast.

Aangezien het kantoor uit één ruimte bestaat, diende de keuken/kitchenette in het kantoor geïntegreerd te worden. Om een warme toets toe te voegen aan het kantoor werd voor het keukenelement geopteerd voor Poolse grenen multiplex.


 

Multiplex is een plaatvormig composietmateriaal dat opgebouwd is uit een oneven aantal houtfineerlagen die op elkaar verlijmd worden waardoor er op de kopse kant lijnen tevoorschijn komen. Deze vinden we terug bij de keukentablet en kasten. Verder werd de keuken uitgevoerd zodat de tekening van het hout doorloopt over de verschillende kastfronten.
Het meubel werd zo ontworpen dat ieder element in de toekomst (in een ander ruimte) ook nog kan ‘functioneren’. Zo is de kast waarin de vaatwas verwerkt zit perfect aansluitbaar op het toog gedeelte, is de hoge kast opgebouwd uit 2 elementen zodat deze later in een minder hoge ruimte kan gebruikt worden, etc.
Nadien is er nog bijkomende schuifdeur die tevens functioneert als scheidingswand geplaatst waarin de reeds gebruikte materialen werden doorgetrokken.