Bank Nagelmackers te Doornik
Bekijk galerij

Ontwerp: Roland Decorte AARD-architects

Bank Nagelmackers te Doornik

Een autogarage ombouwen tot een stijvol bankkantoor, dat was onze opdracht in Doornik voor Bank Nagelmackers.

De inkom met ingebouwde geldautomaat en hellend vlak voor goede toegankelijkheid wordt gekenmerkt door een oude muur in Doornikse steen.

Eénmaal binnengekomen in de kantoorruimte, vallen de schitterende gebogen elementen onmiddellijk in het oog. Een claustra wand die de ontvangstruimte de nodige discretie biedt, de zaal Nagelmackers met portret van de heer Nagelmackers en een interne spreekkamer voor ontvangst van klanten. Deze gebogen elementen, afgewerkt in de zeer duurzame houtsoort teak, maken van deze totaalinrichting een uniek geheel.

 

“Bij Bank Nagelmackers laten we ons niet inspireren door cijfers, maar wel door het verhaal achter die cijfers. Elke situatie is uniek en daarom nemen wij de tijd om onze cliënten echt te leren kennen zodat we hen advies op maat kunnen geven. Persoonlijke gesprekken vormen de basis van onze aanpak. Het is daarom belangrijk dat we onze cliënten kunnen verwelkomen in een aangename omgeving waar we rustig en in alle discretie kunnen praten over hun verwachtingen en behoeften. Met die gedachte in het achterhoofd hebben wij een nieuw concept uitgewerkt voor de inrichting van onze kantoren. De sleutelwoorden zijn licht, comfort, technologie, elegantie en warmte. Als onze cliënten vandaag hun adviseur ontmoeten, voelen ze zich een beetje zoals thuis!”

Loïc Bologne, Facility Manager bij Bank Nagelmackers