Villa te Drongen
Bekijk galerij

Ontwerp: Ir. Architecten Baeyens & Beck

Villa te Drongen

"Schoonheid ontstaat door zuivering van overtolligheden" (Michelangelo)

Deze moderne villa aan de Leie is een toonbeeld van moderne architectuur. De minimalistische inrichting oogt zeer sober, zonder te moeten inboeten aan warmte en gezelligheid.

Riante glaspartijen en lichte materialen creëren een open gevoel, dat over het volledige interieur werd doorgetrokken.

Plafondhoge pivoterende deuren die perfect aansluiten met de kastdeuren maken dit interieur strak en rechtlijnig.

De materialen die gebruikt werden in deze woning zijn allen van een kwalitatief en hoogstaand niveau. Bijna al het meubilair in deze woning werd afgewerkt in structuurlak in zwart/wit combinatie. Het meubilair in het binnenzwembad werd uitgevoerd in laminaat met een houtstructuur, verlijmd op watervaste draagkern. Andere hoogstaande materialen zoals corian en composiet werden als afwerking van diverse werkbladen/tabletten gebruikt.

Technische uitdagingen genoeg in dit project, zoals onder andere de lange kastenpartij tussen de gang en leefruimte, die lijkt te zweven, en nergens ondersteund wordt naar de grond. De naastliggende pivoterende deuren met ingewerkt glas maken het zwevend effect compleet. In de keuken werd een tafel aan de middenblok voorzien, die over een lengte van 2 meter zonder enige steunpoot "zweeft".