Inspiratie-appartement te Oostduinkerke
Bekijk galerij

Ontwerp: Coelembier nv

Inspiratie-appartement te Oostduinkerke

"De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is" (Godfried Bomans)

Van de eigenaars van dit appartement, prachtig gelegen aan surfclub Sycod te Oostduinkerke, kregen wij carte blanche voor de volledige herinrichting. Het bestaande appartement dat in de loop der jaren al enkele transformaties had meegemaakt, had haar charme en karakter helemaal verloren. Daarom werd ervoor gekozen om het bestaande appartement volledig te ontmantelen en bijna van nul te vertrekken tijdens het ontwerpproces.

De uitdaging voor de appartement uit de jaren 1970: het creëren van een oase van rust en welzijn, met zicht op zee. Tijdloos, licht  en sober vormden de kernwoorden in dit project.

Uiteindelijk kozen we voor tinten die terug te vinden in de natuurlijke elementen aan zee. Alle materialen werden met de grootste zorg uitgekozen.

 

Eiken parket afgewerkt met een matte olie zorgt voor een natuurlijke look. Getinte en geborstelde eikfineer voor de kasten die overal voorzien zijn van LED verlichting aan de binnenkant. Keukenkasten gelakt in dezelfde tint als de muren en de deuren. Corian tabletten in de badkamers met unieke keiwanden in de inloopdouches. Tegels van 1,20m x 1,20m in een zachte tint die perfect aansluit aan het parket.

Net als het meubilair uit eigen atelier, werden de overige toepassingen nauwkeurig geselecteerd:een uitzonderlijk domotica systeem van Bits&Bytes, gebruiksvriendelijk en strak design in één; los meubilair van Manutti; keukentoestellen van V-ZUG en Miele; kookwasemafzuiging van Bora; verlichting van Trizo 21 en Catellani&Smith.

Het resultaat is een prachtig, tijdloos en rustgevend interieur. Bezoek is mogelijk na afspraak.