Loft te Roeselare
Bekijk galerij

Ontwerp: Trant Architecten

Loft te Roeselare

“ The key to great design is capturing the spirit of the client and the essence of the space.”

Toen de architect het project in handen nam waren er enkele te overwinnen uitdagingen, zoals de eerder beperkte hoogte van het plafond, de oppervlakte van de ramen en het grondplan in de vorm van een T. Daarom werd geopteerd voor een open concept waarbij het invallende licht maximaal wordt doorgegeven. Dit werd onder meer gerealiseerd door scheidingswanden te voorzien in glas en staal, door te kiezen voor één gietvloer over de ganse ruimte en door alle ruimtes die geen daglicht nodig hebben te voorzien in de ‘voet’ van de T (badkamer, toilet, bergruimte). Aan het plafond wijzigde niets, maar door het weloverwogen plaatsen van indirecte verlichting werd het optisch verhoogd.

Er werd heel wat variatie gebruikt in de verlichting wat een speels effect teweeg brengt. Een leuk detail is dat één van de verlichtingsarmaturen werd ontworpen door de bouwheer zelf. 

 

 

Veel zorg werd besteed aan de keuze van de toestellen in de keuken. Zo vinden we er een fornuis terug van Aga, een koelkast van Smeg en een dampkap van Boretti. De combinatie van het maatmeubilair in eikfineer met de zwarte komposiet keukentablet en Marokkaanse tegels tegen de spatwand geeft een enig resultaat.

De bouwheer wenste geen koel en te strak interieur, vandaar dat veel werd gewerkt met zachte geborstelde eikfineer. Het brute van het plafond sprak de bouwheer enorm aan, waardoor er werd gekozen om de betonlook door te trekken naar bepaald vast meubilair, zoals de kastenwand en zitbank in de living, slaapkamers en badkamers.

De unieke combinatie van bovenstaande materialen laat de industriële loft warmte en rust uitstralen.