Villa te Wevelgem
Bekijk galerij

Ontwerp: Coelembier nv

Villa te Wevelgem

"Een perfecte opvolging van de vooraf afgesproken planning. Elke avond een propere werf. Afwerking tot in de puntjes verzorgd. Verbouwen was een plezier met Coelembier." (Familie SC en CV)

Bij de aankoop van deze woning wisten de eigenaars al gauw dat de woning een fikse opknapbeurt zou kunnen gebruiken.

De sanitaire en elektrische voorzieningen waren verouderd, de vloer bood geen wauw-effect en het maatmeubilair was niet meer hedendaags.

De grote uitdaging in dit project was om de oude, karaktervolle en schitterende decoratieve elementen te respecteren in verhouding met het vernieuwde maatmeubilair. 

 

Wij hebben gezorgd voor een volledige vernieuwing van de sanitaire en elektrische installaties, een nieuwe parketvloer in de leefruimte, een nieuwe tegelvloer in de rest van de woning en de herinrichting van het maatmeubilair.

In de leefruimte werd de haardwand voorzien van een afwerking in notelaar fineer, verwijzend naar het los meubilair dat reeds besteld was door de eigenaars. De radiatoren werden omkast met zwevende legbanken erboven die plaats bieden aan prachtige decoratieve elementen.

Een slaapkamer werd opgeofferd om in te richten als dressing, waarbij een schitterende oude buffetkast perfect aansluit bij de nieuwe dressingkast.